Meidän tarinamme

Mitä tapahtuu, kun laittaa nipun vanhoja järjestöjyyriä samaan kasaan? No ainakin loputtomasti ideoita ja yritteliästä asennetta opiskelijoiden ja organisaatioiden hyväksi.

Tunnemme oppilaitokset kuin omat taskumme, koska olemme tehneet lähes kaiken opiskelun ja opiskelijaelämän parissa. Kilometrejä on karttunut niin ainejärjestöjen, ylioppilaskunnan, opiskelija-asumisen kuin yrittäjyysjärjestön tehtävissä. Tämän takia koemme, että on kunnia-asia antaa osa matkalla tarttuneesta hyvästä takaisin. Siksi valjastamme osaamisemme oppilaitosten kehittämiseen.

Männikkömetsä Käpy

2013 - 2018

Nautimme opiskelijaelämästä ja kerrytämme kilometrejä niin ainejärjestöissä, Jyväskylän ylioppilaskunnassa, Jyväskylä Entrepreneurship Societyssa ja KOASin hallituksessa. Matkalle mahtuu myös yksi viestinnän alan opiskelijoiden työelämävalmiuksia edistävän yhdistyksen perustaminen.

2013 - 2018

2019

Meitä alkaa kismittämään, kun moni opiskelukaveri muuttaa jo ennen valmistumista pois Jyväskylästä. Hajoilemme aiheesta saunanlauteilla ja kahvipöydässä. Ensimmäinen vakavamielinen tapaaminen 20.9. Päätämme lähteä etsimään ratkaisuja Jyväskylän pitovoiman edistämiseen ja opiskelijoiden työelämävalmiuksien yleiseen kehittämiseen. Pidämme vuoden loppuun mennessä 10 sidosryhmä- ja suunnittelutapaamista.

2019

2020

Jatkoimme aktiivista sidosryhmätyötä ja vahvistimme näkemystämme korkeakoulukentästä, työelämäyhteyksistä ja elinkeinoelämästä. Helmikuussa jätimme lomakkeen PRH:n laatikkoon ja Männikkömetsä Oy oli virallisesti pystyssä. Pohjatyö jatkui vielä kevään ja kesän kunnes elokuussa käynnistimme ensimmäisen projektin.

2020

2021

Männikkömetsän liiketoiminta kasvoi kuin käpy puuntaimeksi ja tekemisen fokus kirkastui. Huomasimme, että pystymme auttamaan korkeakouluja ja julkisia toimijoita muuallakin kuin Jyväskylässä. Samalla kiinnostuksemme julkisia organisaatioita ja hankkeita kohtaan kasvoi. Julkaisimme nettisivumme ja pääsimme jalostamaan ideoitamme entisestään, kun siirryimme päätoimisiksi yrittäjiksi Männikkömetsään. Samalla aktiivinen sidosryhmätyö palkittiin, kun korkeakoulukentän tuntemus muuntui projekteiksi ja asiakkuuksiksi.

2021

2022

Eteenpäin. Kasvu jatkuu niin ammatillisesti kuin liiketoiminnallisesti ja keväällä meillä aloitti ensimmäinen osa-aikainen työntekijä Lotta. Kehitämme sekä opiskelijaelämää että organisaatioita useissa eri kaupungeissa. Uskallamme jo sanoa, että olemme Suomen parhaita osallistamaan opiskelijoita kehitysprojekteihin ja meiltä löytyy kokonaisvaltaisin asiantuntemus opiskelijaelämästä.

2022
Männikkömetsä Tarinamme