Palvelut

Meiltä saa tekemistä eikä vatulointia* – tietoon pohjautuen.

*(puhekieltä) puuhastella saamattomasti välittämättä tuleeko valmista.
(murteellinen) tehdä hitaasti, vaivalloisesti.

Moro! Teetkö töitä korkeakoulun houkuttelevuuden vahvistamisen tai alueen elinvoiman edistämisen eteen? Vai kaipaatko muuten vain opiskelijahenkistä tekijää?

Jos vastasit kyllä ja etsit kumppania, joka osaa kuunnella sinua ja tarpeitasi sekä tarjoaa juuri teidän organisaatiolle suunnattuja palveluja bulkkitavaran sijaan, olet oikeassa paikassa!

Erityisen osaavia olemme työpajojen järjestämisessä, tiedon kokoamisessa ja verkostomaisen yhteistyön fasilitoinnissa. Lisäksi ymmärrämme, että onnistunut viestintä – niin sisäinen kuin ulkoinen – on avain projektin onnistumiseen.

Asiakkaamme kehuvat meitä osallistaviksi, ja vuorovaikutus on kanssamme sujuvaa ja mukavaa. Tutustu palveluihimme tarkemmin alta ja laita viestiä, jos kiinnostuit!

Opiskelijakokemuksen parantaminen kilpailueduksi

Opiskelijakokemuksen parantaminen kilpailueduksi

Miten vahvistaa korkeakoulun houkuttelevuutta ja tukea sujuvia opintoja, kun opiskelijakohortit moninaistuvat ja paine tutkintotavoitteisiin pääsemiseksi kasvaa?

Näkemyksemme mukaan muutoksessa pysyy kuskin paikalla, kun opiskelijat otetaan aktiivisesti kehitystyöhön mukaan ja opiskelijakokemuksen parantaminen osaksi strategiaa. Mitä sujuvammin opintoja on mahdollista suorittaa ja mitä paremmin ne tukevat sekä akateemisten että työelämävalmiusten vahvistumista ja yhteisö tukee opiskelijan hyvinvointia, sitä tyytyväisempiä he ovat ja tutkinnot valmistuvat.

Olemme kuitenkin huomanneet, että välillä opiskelijoita on helpompi osallistaa, kun heitä lähestyy neutraali kolmas osapuoli. Näin päästään kuulemaan opiskelijoiden syvistäkin riveistä näkemyksiä. Toisaalta välillä on tarpeellista tarkastella korkeakoulun toimintaa kauempaa, kun halutaan selkiyttää kokonaisuutta, esimerkiksi visualisoimalla palvelupolkuja tai laatimalla kehittämisohjelmia.  

Jos siis etsit osaamista opiskelijoiden osallistamiseen ja opiskelijakokemuksen parantamiseen, tutustu tarkemmin palveluihimme ja laita viestiä!

Esimerkkejä palveluistamme:

  • Nykytila ja kehityskohteet opiskelijoiden silmin: selvitämme ketterästi, mitä mieltä opiskelijat oikeasti ovat ja mitä tulisi tehdä toisin esimerkiksi yksittäisen palvelun, toiminnon tai koko opiskelijakokemuksen suhteen.  
  • Opiskelijoiden osallistaminen yhteiskehittämiseen: otamme vaikuttavasti opiskelijoita mukaan kehityskohteiden tunnistamiseen ja ratkaisujen muotoiluun esimerkiksi fasilitoimalla opiskelijapaneeleja, jalkautumalla kampukselle tai järjestämällä työpajoja.
  • Palvelupolun visualisointi: koostamme pistemäisen tiedon selkeään visuaaliseen muotoon sekä keräämme kehitysehdotuksia opiskelijoilta ja henkilökunnalta.
  • Työryhmien ja toimintaohjelmien valmistelija: valmistelemme eri kokoonpanojen toimintaa koostamalla dataa, suunnittelemalla toimenpiteitä ja jäsentämällä laajoja kokonaisuuksia. Vahvalla korkeakoulukentän tuntemuksella ja opiskelijalähtöisyydellä varmistamme, että metsä nähdään puilta.

Selvitimme kyselyllä sekä live- että etätyöpajoissa Itä-Suomen yliopiston opiskelijoiden näkemyksiä yliopiston yrittäjyyspalveluista ja niiden kehittämisestä, jotta yliopisto voisi tukea entistä paremmin opiskelijoiden yrittäjähenkisyyttä ja yrittäjyyttä. Selvityksen perusteella jalostimme konkreettisia kehitystoimenpiteitä yrittäjyyspalveluiden kehittämiseksi.

Yhteistyöllä houkuttelevampi opiskelijakaupunki

Yhteistyöllä houkuttelevampi opiskelijakaupunki

Miten kaupungit voivat varmistaa, että opiskelijoita ja osaavaa työvoimaa riittää jatkossakin?

Kysymys on ajankohtainen, sillä tällä hetkellä moni muutos ravistelee opiskelua ja opiskelupaikan valintaa: nuorten ikäluokkien koko pienenee, etä- ja monimuoto-opiskelu yleistyy ja kansainvälisten opiskelijoiden määrä kasvaa. Erityisesti kv-opiskelijoiden pitovoimaan liittyykin suuria haasteita, joiden ratkaisemiseen tarvitaan laajaa yhteistyötä.

Korkeakoulujen ja kaupunkien vetovoima on tiiviisti yhteydessä toisiinsa. Kaupungin houkuttelevuuden kannalta on elintärkeää, että opiskelijan arki on sujuvaa ja arjen kannalta keskeiset palvelut toimivat. Opiskelijaa ja potentiaalista hakijaa mietityttää mm. seuraavat kysymykset: onko kaupungissa helppo liikkua? Löytävätkö opiskelijat itselleen mieluisia yhteisöjä? Millaiset työ- ja harjoittelumahdollisuudet kaupungissa on?

Me uskomme, että houkuttelevana opiskelijakaupunkina kehittyminen vaatii erityisesti kolmea asiaa: verkostomaista yhteistyötä kaupungin kehittämisessä, opiskelijalähtöisyyttä kaikessa toiminnassa sekä vaikuttavaa viestintää ja markkinointia.  

Esimerkkejä palveluistamme:

Autamme kaupunkeja luomaan, kehittämään ja ylläpitämään verkostoja sekä tarjoamme osaamistamme opiskelijoiden osallistamisessa kaupungin kehitykseen.

  • Opiskelijakaupunki-selvitys: tuotamme kattavan selvityksen, joka kokoaa opiskelijoiden näkemykset omasta opiskelukaupungistaan ja opiskelijan sujuvan arjen kannalta keskeisimmät kehityskohteet.
  • Verkoston kokoaminen: varmistamme, että selvityksen tulokset päätyvät keskeisten sidosryhmien tietoon ja kokoamme verkoston keskeisistä sidosryhmistä.
  • Toimintaohjelman laatiminen: fasilitoimme työtä, jossa verkostolle luodaan tavoitteellinen ja mitattava toimintaohjelman opiskelijakaupunkina kehittymiseksi.  
  • Valmistelun tuki: tarjoamme asiantuntemustamme verkoston arjen toiminnan pyörittämiseen valmistelijana, opiskelijoiden osallistamiseen sekä viestinnän toimenpiteisiin.

Johdimme Opiskelijakaupunki Jyväskylän strategian päivitystyön ja jalkautussuunnitelman laatimisen, minkä tavoitteena oli selkeyttää yhteistyötä kaupungin, oppilaitosten ja opiskelijajärjestöjen kesken.

Laadimme seitsemän eri toimijan Opiskelijakaupunki Jyväskylä -yhteistyölle visioaihion, tavoitteet ja konkreettisen yhteistyömallin, jossa oli kolme tasoa (strateginen ja operatiivinen taso sekä verkoston koordinointi) ja jossa määriteltiin yhteistyömallin resursseja. Lisäksi laadimme jalkautuksen aikataulun ja keskeiset toimenpiteet seuraavalle kahdelle vuodelle.

Projekti sisälsi 15 taustahaastattelua ja 6 tuntia fasilitoimiamme työpajoja, joissa kerätyn tiedon avulla muodostimme toimintasuunnitelman.

Tukea korkeakouluopiskelijoiden työllistymiseen

Tukea korkeakouluopiskelijoiden työllistymiseen

Kuinka madaltaa kynnystä korkeakoulusta työelämään?

Korkeakoulusta valmistuminen ja siirtymä työelämään on monelle haastava tilanne. Erityisen haastavassa asemassa ovat kansainväliset opiskelijat, joista moni on opintojensa aikana ihastunut Suomeen ja haluaisivat asettua tänne asumaan.

Korkeakouluopiskelijoiden työllisyyden edistäminen on meille merkityksellinen tehtävä. Suunnittelemme valmistumisen kynnyksellä oleville ja vastavalmistuneille kohdennettuja työllistymistä tukevia palveluja ja tuemme opiskelijoiden sijoittumista opiskelupaikkakunnalle.

Esimerkkejä palveluistamme:

  • Verkostotyön kehittäminen: opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden työllistymisen edistämisessä tarvitaan monipuolista ja laajaa yhteistyötä eri yhteisöjen kanssa. Edistämme kuntien kanssa erityisesti kv-opiskelijoiden työllistymistä laaja-alaisella verkostotyöllä yhteistyössä yritysten, korkeakoulujen ja opiskelijajärjestöjen kanssa. Toimimme yhteistyön fasilitoijana, tiedon kokoajana sekä valmistelijana.
  • Valmennukset: kohtaamme mutkattomasti ja ihmisläheisesti vastavalmistuneet korkeakoulutetut, joiden mielenmaiseman ja työllisyysmahdollisuudet tunnemme hyvin. Valmennamme niin oman osaamisen tunnistamisesta ja sanoittamisesta, työnhausta ja sparraamme työnhakudokumentit kuntoon. Meiltä löytyy kokemusta sekä suomalaisten että kansainvälisten korkeakoulutettujen vastavalmistuneiden tuloksellisesta valmentamisesta.
  • Työelämätapahtumat: suunnittelemme ja toteutamme työelämätapahtumia, jotka tukevat opiskelijoiden ja nuorten työelämätaitoja tai herättävät innostusta uusista uravaihtoehdoista. Olemme järjestäneet esimerkiksi EU-urailtoja, joiden tavoitteena on saada opiskelijoita kiinnostumaan urasta EU:n parissa.
  • Kohderyhmälähtöinen viestintä: toivotko uutiskirjeisiin tai artikkeleihin asiallista mutta rentoa oteta, joka puhuttelee hyvin kohderyhmää? Olemme toteuttaneet esimerkiksi työllisyyspalveluiden ja korkeakoulujen artikkeleita sekä uutiskirjeitä.

Suomalaisia tarvitaan lisää Euroopan unionin toimielimiin, jotta kansallinen edustavuus pysyy tavoitetasolla. Käynnistimme yhteistyön Euroopan komission Suomen-edustuston kanssa lisätäksemme suomalaisten korkeakouluopiskelijoiden tietoisuutta työmahdollisuuksista EU:ssa ja innostimme hakemaan niihin.

Yhteistyön aikana tuotimme kolme uratarinaa sekä konseptoimme matalan kynnyksen EU-urailta-tapahtuman. Vastasimme EU-urailtojen organisoimisesta kuudella korkeakoulukampuksella syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana. Tapahtuma koostui uratarinasta, kattavasta ja kohderyhmälähtöisestä tietoiskusta ja pienryhmäkeskusteluista sekä afterworkeista. Tapahtumien järjestämiseksi teimme tiivistä yhteistyötä opiskelijajärjestöjen, EU-uralähettiläiden ja korkeakoulujen urapalvelujen kanssa. Uraillat olivat todella suosittuja ja ne keräsivät yhteensä yli 450 osallistujaa. Työskentely komission Suomen-edustuston kanssa oli tiivistä läpi yhteistyön.

Fasilitointia ja vaikuttavuutta hanketyöhön

Fasilitointia ja vaikuttavuutta hanketyöhön

Etsitkö kumppania, jonka kanssa päästä vaikuttavasti eteenpäin hanketyössä?

Kokemuksemme mukaan hankkeen projektipäällikön paikka on tuulinen. Tehtävää on paljon, yhteistyötä tulee tehdä laajoissa verkostoissa, viestiä tulisi niin sisäisille ja ulkoisille sidosryhmille ja rahoittaja sekä ohjausryhmä odottavat tuloksia. Ei siis ihme, jos tukka hulmuaa tuulessa.

Olemme toimineet monipuolisena ja ketteränä hankekumppanina lukuisille ESR-, EAKR- ja OKM-rahoitteisille hankkeille. Omimmillamme olemme, kun pääsemme auttamaan uuden toiminnan kehittämisessä, tapahtumien ja kampanjoiden suunnittelussa sekä verkostojen luomisessa. Lisäksi ymmärrämme, että viestinnän merkityksen hankkeen onnistumisen kannalta.  

Esimerkkejä palveluistamme:

Autamme hankkeita verkostojen fasilitoinnissa, vaikuttavassa viestinnässä sekä uusien konseptien ja toimintamallien luomisessa.

  • Palvelun tai toimintamallin konseptointi: tuemme hanketiimiä konseptointityössä tarjoamalla ulkopuolista näkemystä ja jäsennellyn prosessin. Olemme auttaneet käynnistämän esimerkiksi verkostoja ja luoneet palvelupolkuja työnhakijoille.
  • Tapahtuman tai kampanjan suunnittelu ja toteutus: työskentelemme kampanjoiden ja tapahtumien parissa kädet savessa ja tarvittaessa hyvin itsenäisesti. Hankkeet ovat erinomainen tilaisuus kokeilla jotain uutta, joten kysy rohkeasti näkemystämme!
  • Hankesuunnittelu: Kaipaatko näkemystä hankehakemuksen kirjoittamiseen tai hankkeen kohderyhmän osallistamista suunnitteluun? Annamme ketterää tukea hankesuunnitteluun ilman raskaita prosesseja.
  • Hankeviestinnän starttipaketti: kun vihreä valo syttyy, miten hankeviestinnän saa heti vaikuttavasti käyntiin? Autamme tekemään viestintäsuunnitelmasta toimivan työkalun arjen viestintään ja järjestämme vuorovaikutteisen koulutuksen viestinnästä.
  • Ulkoistettu viestintäasiantuntija palveluna: tarvitseeko hankkeesi pidempiaikaista tukea viestintään ja markkinointiin? Tarjoamme tiimin asiantuntijoitamme hankkeen käyttöön ja toteutamme arjen viestintää ketterästi ja läheisessä yhteistyössä.

Toimimme viestinnän ja markkinoinnin kumppanina OKM-rahoitteisessa UJOPK (kutsumanimeltään OsaajaKS)-hankkeessa. Hankkeen tavoitteena oli vastata kohtaanto-ongelmaan Keski-Suomessa tarjoamalla koulutusta ja ohjausta työnhakijoille. Yhteistyötä tehtiin laajasti verkostoissa, sillä hankkeessa oli mukana yhdeksän oppilaitosta sekä Jyväskylän kaupungin työllisyyspalvelut. 

Työ oli kokonaisvaltaista viestinnän ja markkinoinnin toteuttamista. Aloitimme työn laatimamalla viestintäsuunnitelman, minkä jälkeen vastasimme päivittäisestä viestinnästä hankkeen päättymiseen saakka. Toteutimme useita kampanjoita sekä viestimme hankkeen tapahtumista kohderyhmälähtöisesti. Lisäksi laadimme muuta viestintämateriaalia, kuten uutiskirjeitä, tiedotteita ja materiaalia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Yhteistyössä korostui vahva suunnittelun ja visualisoinnin osaamisemme. Hankkeen yhtenä päätavoitteista oli jäsentää ja visualisoida palvelupolku osaamisensa päivittämisestä kiinnostuneelle työnhakijalle. Vastasimme tästä sekä useista muista visualisoinneista onnistuneesti.

Aapeli Tourunen - Männikkömetsä Oy

Otetaan opiskelijahenkiset etäkahvit ja jutellaan lisää!

Tuliko olo, että voisimme olla avuksi? Laita rohkeasti viestiä tai täytä lomake, niin toimarimme Aapeli kutsuu sinut avoimeen ajatusten vaihtoon ilman sitoumuksia.

Hyppää Lomakkeelle
Männikkömetsä käpy
Männikkömetsä käpy
Männikkömetsä käpy
Männikkömetsä käpy
Männikkömetsä käpy
Männikkömetsä käpy
Männikkömetsä käpy
Männikkömetsä käpy
Aapeli Tourunen - Männikkömetsä Oy